My complicated Life

Saturday, December 10, 2011

SWEETNYA :)

Posted by ^QiENa^ at 7:41 PM 0 comments
puisi cinta yg datang dari hati....


Aku pasti punya masalah
Tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat
Dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala

Isteriku.
Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.
Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.


TOLONG JANGAN BERLAGAK !!!

Posted by ^QiENa^ at 7:23 PM 0 comments
aku benci btul dgn sorg minah ni pnya berlagak die skrg smnjak dh kapel dgn bf die yg pndi..
korg tahu tak aku ckp kat die yg aku nak stdy skali dgn bf die pastu..
"die boleh ckp tgkla nnt aku bncg dgn bf aku"..
jwpn ckp mcm taknak aku join stdy sama..
please laa jgnla nak pndi sorg2 je..
ko ingat ko kedekut taknak share cmni ko blh brjaya ke..
jgn bongkak sgt nnt tuhan tarik ilmu ko..
takpe la klu ko tak bagi ilmu dikongsi brsama aku akan buktikan yg aku boleh pndi dr ko tanpa bantuan bf ko...
sorry la aku ckp mcmni sbb aku sgt sedih dan bengang ble ko ckp tgkla nnt aku bncg dgn bf ko..
perlu ke nak bg jwpn mcmtu??
klu xnk bagi aku stdy sama dgn ko dan bf ko ckp jela..
yela sbb ko nak pndi sorg2 kn..
thnks laa xnk tolong kwn kn..
aku ingat smpi bila2... emmm

Sunday, December 4, 2011

Keluarga Angkat or Keluarga Kandung mana satu korg pilih??

Posted by ^QiENa^ at 12:17 AM 0 comments
my heart~ ibu ayah :)

mesti korg rasa pelik nape aku tnya mana satu korang akan pilih
antara keluarga angkat org keluarga kandung??
of cos korg akan pilih keluarga kandung kan??
yela mak kandung yg lahirkn kte dan jaga kte dr kecik
ayah kandung plak yg mmberi kte tempat perlindungan utk kita...
mesti korg trtnya2 kan sbb ape aku tnya soalan mcm ni..hehe
actually aku brlps tgk cite cerekarama..
tajuk cerita Nur Ain..
best dan sweet sgt cite..
psl bdk pmpuan yg brnama Nur Ain yg diambl oleh kluarga angkat
wlupn die keluarga angkat kte, kte tetap kena syg kat dorg..
mcm Nur Ain ni sgt baik wlupn didera oleh parents angkat die...
die tetap baik dan hormat parents die..
so pngajaran disini sygi ibubapa kandung kte yg telah mmbesarkn kita...
rndu plak aku dekat ibu dan ayah...
bosanla kena berjauhan dgn parents..
takpela demi utk belajar aku takkn mudah menyerah dan patah semangat

p/s : tbe2 aku tringat dah lama tak kol tnya khabar mak angkat aku
bz pnya pasal smpi trlupa..
insyallah esok aku akan kol mak dan adik2 aku..
rndu rasanya kat dorg... :)

okla mata dah ngantok tdo dulu ye...
 

My Complicated Life Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting