My complicated Life

Friday, December 30, 2011

TERUBAT RINDU :)

Posted by ^QiENa^ at 7:08 PM 0 comments







comel kn die.. :)


semalam aku ada date dgn my syg...
alangkah bahagia nya aku dapat jmpe syg...
rindu sgt2..terubat rinduku ni..
thanks syg blnje tgk wyg cite JACK & JILL..
klakar kan cite tu...
syg saya dh kurus...dan die sgt comel dan hensem...hehe :)
nnt cuti sem kte jmpe lagi ye syg....

Monday, December 19, 2011

I've been proposed & I'm engaged :D

Posted by ^QiENa^ at 12:34 AM 0 comments


sweetnya....kalau dpt bakal husband mcmni alangkah bahagia diriku ini :)

Sunday, December 18, 2011

MUSIM HUJAN

Posted by ^QiENa^ at 6:01 PM 0 comments
mcm i dgn my bf laa masa kecik2....hehehe :)

hye u all...
lama i tak update blog kan..
harap maklum la skrg bz sgt dgn test....
lagi 2mggu je dah nak dekat final exam..
hari ni satu hari cuaca kat Melaka hujan je dr pagi smpi petang
tak nampak lgsg matahari..
baju yg dibasuh pun tak kering
mmg cuaca mcmni mngundang aku tdo je xstdy lgsg hari ni..
aiyooo ina jgn malas sgt boleh x.....huhu :P
okla aku nak out dulu nak solat asar... :)

Saturday, December 10, 2011

SWEETNYA :)

Posted by ^QiENa^ at 7:41 PM 0 comments
puisi cinta yg datang dari hati....


Aku pasti punya masalah
Tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat
Dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala

Isteriku.
Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.
Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.


TOLONG JANGAN BERLAGAK !!!

Posted by ^QiENa^ at 7:23 PM 0 comments
aku benci btul dgn sorg minah ni pnya berlagak die skrg smnjak dh kapel dgn bf die yg pndi..
korg tahu tak aku ckp kat die yg aku nak stdy skali dgn bf die pastu..
"die boleh ckp tgkla nnt aku bncg dgn bf aku"..
jwpn ckp mcm taknak aku join stdy sama..
please laa jgnla nak pndi sorg2 je..
ko ingat ko kedekut taknak share cmni ko blh brjaya ke..
jgn bongkak sgt nnt tuhan tarik ilmu ko..
takpe la klu ko tak bagi ilmu dikongsi brsama aku akan buktikan yg aku boleh pndi dr ko tanpa bantuan bf ko...
sorry la aku ckp mcmni sbb aku sgt sedih dan bengang ble ko ckp tgkla nnt aku bncg dgn bf ko..
perlu ke nak bg jwpn mcmtu??
klu xnk bagi aku stdy sama dgn ko dan bf ko ckp jela..
yela sbb ko nak pndi sorg2 kn..
thnks laa xnk tolong kwn kn..
aku ingat smpi bila2... emmm

Sunday, December 4, 2011

Keluarga Angkat or Keluarga Kandung mana satu korg pilih??

Posted by ^QiENa^ at 12:17 AM 0 comments
my heart~ ibu ayah :)

mesti korg rasa pelik nape aku tnya mana satu korang akan pilih
antara keluarga angkat org keluarga kandung??
of cos korg akan pilih keluarga kandung kan??
yela mak kandung yg lahirkn kte dan jaga kte dr kecik
ayah kandung plak yg mmberi kte tempat perlindungan utk kita...
mesti korg trtnya2 kan sbb ape aku tnya soalan mcm ni..hehe
actually aku brlps tgk cite cerekarama..
tajuk cerita Nur Ain..
best dan sweet sgt cite..
psl bdk pmpuan yg brnama Nur Ain yg diambl oleh kluarga angkat
wlupn die keluarga angkat kte, kte tetap kena syg kat dorg..
mcm Nur Ain ni sgt baik wlupn didera oleh parents angkat die...
die tetap baik dan hormat parents die..
so pngajaran disini sygi ibubapa kandung kte yg telah mmbesarkn kita...
rndu plak aku dekat ibu dan ayah...
bosanla kena berjauhan dgn parents..
takpela demi utk belajar aku takkn mudah menyerah dan patah semangat

p/s : tbe2 aku tringat dah lama tak kol tnya khabar mak angkat aku
bz pnya pasal smpi trlupa..
insyallah esok aku akan kol mak dan adik2 aku..
rndu rasanya kat dorg... :)

okla mata dah ngantok tdo dulu ye...

Monday, November 28, 2011

Nothing To Say :)

Posted by ^QiENa^ at 12:46 AM 0 comments


‎"To be happy with a man you must understand him a lot

and love him a little.

To be happy with a woman you must love her a lot and not try to

understand her at all" :)

Friday, November 25, 2011

Twilight Saga Breaking Dawn Trailer 2 In HD Official 2011 (Kristen Stewa...

Posted by ^QiENa^ at 10:30 AM 0 comments

TODAY ! GOING TO WATCH THIS MOVIE WITH MY SIS AND HER BF :)
EXCITED NAK PEGI TGK CITE NI...HEHE

MYSELF !

Posted by ^QiENa^ at 10:25 AM 0 comments



I just don't feel like I know myself very well right now, so how can I be sure about anything? Most of the time I feel so awkward, you know, like I don't belong in my own skin, I get frustrated at everything, I could just scream and there's no reason for it, I just hate myself.

Thursday, November 24, 2011

Tidakkkkk Saya Semakin Gemuk.. :(

Posted by ^QiENa^ at 11:05 PM 0 comments

selama 4hari, malam je aku asyik makan nasi ...
owh no ! habis diet aku...
tak tahula kenapa sejak kebelakangan ni asyk lapar je..
mungkin penat stdy tu yg cepat lapar...hehe sedapkn hati... :P
ok ! esok pagi kena start jogging
since skrg aku dah brada di rumahku so aku boleh ajak family berjongging weekend ni.. :)
lpsni kena start diet balik..
GO GO INA !! U CAN DO IT !! :)
TARGET UTAMA NAK KURUS ..HEHEHE

Monday, November 21, 2011

Kehangatan Perlawan MALAYSIA vs INDONESIA

Posted by ^QiENa^ at 11:04 PM 0 comments


pemain Malaysia byk peluang nak score gol tp asyk tak dpt je..
sakit tekak aku asyk jerit je dhla esok pagi ada presentation..
cmne nak present esok?? hahaha
GO GO HARIMAU MALAYA !! U CAN DO IT :)

Aku Sayang Pada Mu ATIEK

Posted by ^QiENa^ at 12:21 AM 0 comments

best sgt lagu ni....
bermakna sggh...
lagu ni khas utk my sayang, faiz zulhilmi :)

Sunday, November 20, 2011

THANKS FOR YOUR LOVE :)

Posted by ^QiENa^ at 9:36 PM 0 comments


Thanks for walking in my life

Thanks for those times you were help me

Thanks for those moments u gave me hope and make me strong,

Thanks for those moments you told me the truth,

Thanks for being there for me always,

Thanks for those times u understood my silence..

Thanks for being my closest friend

Thanks for being the best part of my life..

I LOVE YOU SO MUCH......

Sunday, November 13, 2011

Bfday My Niece, Adrian Aiman

Posted by ^QiENa^ at 3:19 AM 0 comments
bfday cake yg dibuat oleh adikku, Nara :)

sian boboy ni dh ngantok tggu ktaorg dtg...

alala manjanya boboy

Areanna ni sgt gorgeous yg skrg dh makin chubby dan macam anak dara..

pada 12 hb 11 2011 adalah hari ulangtahun Adrian Aiman yg ke 3 tahun..
dh besar anak sedaraku ni xsangka skrg dh byk ckp..
dulu masa kecik senyap je...hehe..
nak dijadikn cite satu hr Aiman xdpt smbut bfday sbb daddy die demam
so family aku laa yg sggp celebrate bfday bdk comel ni sbb kesian dgn die..
ktaorg smpi dlm 10minit kul 12 sblm bfday Aiman tamat sbb byk urusan dirumah...
ktaorg semua baru balik dr solat hajat utk bdk2 SPM kat rumah jiranku..
adik laki ku pn akan mnduduki SPM...
tu yg lambat brtolak ke Shah Alam...
jalan plak jam sbb ada accident nasb baik smpi tepat pada waktu..
sorry boboy lmbt celebrate bfday..
anyway Happy Birthday Adrian Aiman..
Aunty Ina sayang Aiman :)

Friday, November 11, 2011

ME???

Posted by ^QiENa^ at 8:12 PM 0 comments

owh my god !
tgkla tangan saya nampak gemuk...hahahaha :P

Tutti Frutti

Posted by ^QiENa^ at 7:05 PM 0 comments





ni bil aku...mahal kan..hahaha

hari ni lepak dgn mmbr2 wrga BANDAR TUN HUSSEIN ONN..
ktaorg ni duduk je dalam satu taman tapi masing2 bz ssh btul nak jmpe..
so hari ni kami dpt kesempatan nak jmpe..hehe
melepaskan rindu laa katakan.. :)
FRIENDS FOREVER

Celebrate Bfday With Family

Posted by ^QiENa^ at 6:52 PM 0 comments
wo tercinta :)




my brother

my sister

my dad

my mom


cuma ibu tak bagi hadiah je bfday tahun ni...hehe
ape2pn kasih syg dan belaian ibu kat ina slama ni yg brmakna pada ina
I LOVE YOU FOReVER IBU AYAH..
I LOVE MY SIBLINGS, NARA AND ASYRAF :)
HOPE WE WILL TOGETHER TILL THE END ..
MUAHHH :)

Celebrate My Bfday WiTH My LoVe

Posted by ^QiENa^ at 6:35 PM 0 comments
my love

bfday present from him


bfday cake from him



thnks so much to my syg, FAIZ ZULHILMI yang sggp spent time smlm smbut bfday i..
thanks jugak blnje i makan secret recipe..wlupn one slices cake chocolate banana i really appreciate it...
teddy bear with ferrero rocher yg sgt cute present dr my love...
kasih sayang u lagi brmakna drpd hadiah yg u bagi...
THANKS SO MUCH SYG
I LOVE U FOREVER AND EVER...

Wednesday, November 9, 2011

David Guetta - Without You ft. Usher

Posted by ^QiENa^ at 8:35 AM 0 comments


I can't look, I'm so blind
Lost my heart, I lost my mind without you without... You!

I am lost, I am vain,
I will never be the same
Without you, without you, WITHOUT ♥

Thursday, November 3, 2011

HoMe Sweet Home :)

Posted by ^QiENa^ at 7:58 PM 0 comments
alangkah seronoknya dh sampai rumah..
slama smggu aku akan brada dirumah cuti Mid Sem..
Tak sabar nak makan masakan ibu tersayang...hehe
sangat merindui masakan ibu..
2mggu lps blk rumah tapi tak dapat nak makan masakan ibu..
sbb ibu pg kursus ke Kuantan.. :)
okla out dulu nak kuar ibu ajak cari jubah utk Raya Haji ni.. :)

Tuesday, November 1, 2011

TEST TEST TEST !!

Posted by ^QiENa^ at 8:55 PM 0 comments
tensionnya mggu ni ada 2 test...
ptg td aku baru lps jawab test INVESTMENT
alhamdulillah soalan xdela susah sgt
next test ISLAMIC FINANCE hari khamis ni..
aku dah takde mood nak study tak tahu fikiran ni bercelaru..
INA! BE STRONG !
GIVE ME STRENGTH TO STUDY ISLAMIC FINANCE...
tak sabar nak balik hari khamis ni..
uwaaaa cepatla masa berlalu.....

Friday, October 28, 2011

KECANTIKKAN SEORANG WANITA

Posted by ^QiENa^ at 3:41 PM 0 comments
Cantik perempuan bukan hanya dimuka, perangai laa yang buat perempuan itu nampak cantik :)
bak kata org apa guna muka cantik tapi mulut mcm longkang ...
semua pompuan cantik, ada kelebihan tersendiri, cuma dr pandangan lelaki zaman sekarang
yang cantik tu means pmpuan yang hot dan sexy
tp dorg tak sedar yang cantik pmpuan utk suami

true love kte takkan pandang kita kerana kecantikkan ..
walaupn kte tak cantik die akan trima kte seadanya...
itulah dinamakan true love.. :)

Sunday, October 23, 2011

MY SYG's CONVOCATION

Posted by ^QiENa^ at 10:20 PM 0 comments
owh my syg sgt hensem...

i'm in love with you

brjmpe dgn parents my syg..segan sgt..hehe

yg bunga ada teddy drpd aku khas untukmu :)

bunga dr ibu ku :)

Petang td pg my syg's convocation kat uitm s.alam..
1st time jmpe parents die...hehe segan tau..
segan gak ble ada sepupu2 die dtg...
my syg hensem laa pki jubah tu..
i'm in love with you.. :)
congratulation syg :)

ReaL STeeL THe BeST !

Posted by ^QiENa^ at 12:39 AM 0 comments

aku baru hbs tgk wyg cite REAL STEEL dgn uncle, aunty dan cousin2 ku...
Gempak gler cite tu !
nk ada robot cmtu gak la...
rasa tgk cite tu mcm ada kat tmpt kejadian time robot tu brlawan...
hahahaha
pgla tgk pada sesiapa yg xtgk lagi..
takkn rasa mnyesal tgk cite ni !!!


Friday, October 21, 2011

1 MoRe Days To Go :)

Posted by ^QiENa^ at 5:00 PM 0 comments

i can't wait to see u tomorrow my dear....
dh lama sgt xjmpe dgn u...
rndu sgt2... :)

Thursday, October 20, 2011

NEW HANDPHONE :)

Posted by ^QiENa^ at 7:14 PM 0 comments


ni laa hp baru ku :)


yeay ! akhirnya dpt gak blackberry torch yg aku idamkan...
hehehe excited nak pakai tp xreti guna sgt...
sbr jela..
lama2 pndi laa kn... :)

Posted by ^QiENa^ at 12:55 AM 0 comments

Im sorry about never trusting u, Im sorry for always hurting ur feelings, Im sorry I cant be who u want me to be, Im sorry I cant be perfect, Im sorry Im not ur dream gurl, What Im trying to get through is that, Im sorry I cant be good enough to be with you but i really love you :)
 

My Complicated Life Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting